Kelemen a kitartó munkát méltatta a dévai tanévnyitón

A kitartó munka meghozta gyümölcsét – Hunyad megye anyanyelvű oktatását méltatta Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke dévai sajtótájékoztatóján.

 „A dévai magyar oktatásban a kitartó munka meghozza a várt eredményt.  A cél a sikeres oktatás, és nem csak a tanárok, diákok számára, hanem a családok és az egész közösség számára” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök hétfői, dévai sajtótájékoztatóján, ahol azoknak a tanároknak a munkáját méltatta, akik kitartásukkal hagyományt teremtettek a tíz éve felépült iskolában.

A szövetségi elnök a tanévkezdés kapcsán arról is beszámolt, hogy egyeztetett a miniszterelnökkel és az oktatási tárca vezetőjével a tankönyvellátásról annak érdekében, hogy valamennyi magyar iskolában zökkenőmentesen megkezdődhessen az oktatás.
„Egy kormányzati program révén országszerte hatszáz iskolabuszt adtunk át, ezzel is megteremtve a tanévkezdés minden külső feltételét. Ezt a programot ki fogjuk terjeszteni a városokra is, elsőként a kisvárosokra, ahonnan szintén jelezték ezt az igényt” – tette hozzá Kelemen Hunor, aki méltányolta a magyarság Hunyad megyei vezetőinek munkáját a Téglás Gábor Iskolaközpont létrehozásában, kihangsúlyozva, hogy az oktatásba való közösségi befektetésnek folyamatosnak kell lennie, hiszen a hazai diákoknak az európai versenyképesség jegyében kell érvényesülniük.

„Hogyan látjuk a jövő Romániáját, mi a magyarság helye és szerepe abban az országban, amely már hét éve tagja az Európai Uniónak, melyek azok a fontos társadalmi befektetések, amelyekre áldoznunk kell. Ezek azok a témák, amelyek az embereket érdeklik, és amelyekről beszélni fogok a következő, sűrűnek ígérkező időszakban” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes azon a dévai sajtótájékoztatón, amelyen az újságírók arról érdeklődtek, mit tartalmaz majd az RMDSZ államelnök-jelöltjének választási programja.

Kelemen Hunor szerint a következő hónapokban a biztonságpolitika is előtérben lesz, hiszen az ország határainak megerősítése a szomszédságpolitika nemzetiségtől függetlenül foglalkoztatja a hazai társadalmat, ezt a kérdést pedig nem lehet megkerülni.

Kimaradt?