Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Hétfőn elkezdődik a parlament őszi ülésszaka, amelynek munkamenetét nagy mértékben befolyásolja majd az októberben induló államfőválasztási kampány is.

A Mediafax szerint a honatyák a törvényhozási hátralékaikat próbálják ledolgozni a következő napokban. A szenátus ezen a héten a kismamák és a nyugdíjasok pénzügyi amnesztiájáról szóló sürgősségi rendeletről szavaz, amelyet kvórum hiányban nem tudtak elfogadni a nyári rendkívüli ülésszakban.

A képviselőház napirendjén ezen a héten a tb-járulék csökkentéséről szóló tervezet és a kőolajtörvény szerepel. A parlament várhatóan szavaz majd a napokban az önkormányzati tisztségviselők pártváltását ideiglenesen lehetővé tévő sürgősségi rendeletről is.

Máté András képviselőházi frakcióvezető a maszol.ro-nak elmondta, az RMDSZ elsősorban a gazdasági-szociális intézkedésekről szóló törvénytervezetek elfogadását szorgalmazza ebben a – rövid – ülésszakban. Ezek között szerepel az a saját tervezetük is, amely pénzügyi amnesztiát hirdet azoknak a köztisztviselőknek, akiknek önhibájukon kívül pénzt kell visszafizetniük az államnak.

Kimaradt?