Elnökválasztás: Elena Udreát támogatja Traian Băsescu

Elena Udreát támogatja az államfő az őszi elnökválasztáson. Ezt Traian Băsescu szerda este jelentette be a B1TV-ban, miután délután találkozott a védnökségéről létrehozott Népi Mozgalom Párt (PMP) elnökével.

Bejelentésének előzménye, hogy a PMP időközben államfőjelöltet váltott. A párt országos tanácsa kedden úgy döntött, hogy a Cristian Diaconescu helyett Elena Udreát indítják az elnökválasztáson. Korábban Băsescu aláírásával is Diaconescut támogatta, akit ideális államfőjelöltjének tartott.

Az interjúban kijelentette: ez nem ellentmondás, mert nem egy adott politikust, hanem a PMP jelöltjének támogatását érzi kötelességének. „Ha ön lenne a párt jelöltje, akkor önt támogatnám” – mondta a kérdező újságírónak.

Mint ismert, Cristian Diaconescu korábban bejelentette, hogy függetlenként indul a választáson. Az államfő szerint azért vált kegyvesztetté a pártjában, mert 2007-ben – akkor még a Szociáldemokrata Párt szenátoraként – aláírásával hozzájárult Băsescu felfüggesztési kísérletéhez. Közölte ugyanakkor, hogy ettől még értékes politikusnak tartja a volt tanácsadóját.

Elena Udreát az államfő jó miniszternek, pragmatikus és lojális politikusnak nevezte. „Emellett hihetetlen az állóképessége, tudja járni az országot és jól tűri a támadásokat” – jelentette ki Băsescu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?