Az EMNP nem akar politikamentes magyar napokat

A Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt is gyűjti az aláírásokat államfőjelöltje, Szilágyi Zsolt számára az Erdélyi Magyar Néppárt.

Az EMNP hétfőn közleményben Horváth Annának arra a felhívására reagált, hogy tegyék politikamentessé a kolozsvári magyarok ünnepét. Az RMDSZ-es alpolgármester azt kérte, hogy a rendezvénysorozat ideje alatt, annak helyszínein, ne gyűjtsenek az államelnök-jelöltek indulásához szükséges támogató aláírásokat.

Az EMNP azonban közölte: nem tartják helyesnek, hogy a választott vezetők elszigeteljék magukat saját szavazóiktól. „Az olyan kiemelt fontosságú rendezvényeken, mint e mostani, elhibázott lépés fekete bárányként kezelni azt a politikumot, melynek az alpolgármester asszony is részese” – válaszolt a felhívásra Soós Sándor, a Néppárt Kolozs megyei elnöke.

Az EMNP inkább az ajánlja, hogy a két párt fogjon össze Kolozsváron a 2016-os önkormányzati választásokra. „A hét folyamán foglaljunk írásba egy együttműködési szándéknyilatkozatot a 2016-os önkormányzati választásokra készülve. Legyen Kolozs megye a pártok közötti együttműködés mintája!” – zárul a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?