Bíróság elé állítják Olosz Gergely képviselőt

Befolyással történő üzérkedés vádjával bíróság elé állítják a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Olosz Gergely képviselőt. A politikus 2007-2008 között az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) igazgatója volt.

A DNA csütörtöki közleménye szerint Olosz mellett bíróság elé állítanak további három személyt: Ion Bîrcinát, Costin Iliescut és Cătălin Stant, akiket – többek között – megvesztegetéssel vádolnak.olosz2

A vádirat szerint a képviselő 2010 májusa és szeptembere között összesen 516 ezer euró csúszópénzt fogadott el az utóbbi három személytől, akiknek megígérte, hogy közbenjárására a megvesztegetők által képviselt cégek nagy összegű szerződésekhez jutnak a CEZ Romania energetikai cégnél.

Ezt az összeget az ügyészek szerint a politikus off-shore cégeken keresztül, tanácsadói szerződés alapján kapta meg. A vádiratban az is áll, hogy Olosz 400 ezer lej készpénz is kért és kapott a bűntársaitól.

A politikust lapunknak nem sikerült elérni, értesüléseink szerint jelenleg külföldön tartózkodik. Olosz Gergely már korábban – a bűnvádi eljárás megkezdésekor – is elutasította a vádakat.

Kimaradt?