Háromszéki MPP: indulnunk kell a választásokon

„Ha meg akarjuk menteni a Magyar Polgári Pártot, elindulunk a decemberi parlamenti választásokon" – jelentette ki csütörtökön sajtótájékoztatóján az MPP háromszéki szervezetének újraválasztott elnöke.

Kulcsár Terza József szerint a polgári párt küldöttek 99 százaléka azt szeretné, ha az MPP önállóan vegyen részt a választásokon. Mint mondta, bizalommal tekintenek az október 13-i székelyudvarhelyi országos kongresszusra, ahol dönteni kell az indulásról.

Kulcsár tájékoztatása szerint az ország 18 megyéjében kell jelölteket állítaniuk ahhoz, hogy a pártot nem fenyegesse a megszűntetés veszélye. Kijelentette: Székelyföld valamennyi választási körzetében kellene jelölteket indítaniuk.Kulcsar-Terza-Jozsef-PCM

Emlékeztetett arra is, hogy október 10-ig a pártoknak be kell nyújtaniuk jelképeiket az Országos Választási Bizottsághoz. Mivel az MPP kongresszusa október 13-án lesz, arra kérik az országos vezetőséget, hogy biztonságból időben adja le a párt logóját.

A polgári párt Kovászna megyei szervezete 26 küldöttel vesz részt az országos kongresszuson, lesznek javaslataik legalább az országos alelnöki tisztségekre, de a héten döntenek arról is, hogy lesz-e jelöltjük az országos pártelnöki tisztségre.

Közös listák az EMNP-vel?

Gazda Zoltán, az MPP háromszéki ügyvezető elnöke a magyar pártok választási együttműködéséről kijelentette: a közös indulás már lecsengett, mivel a pártkoalíciót már be kellett volna jelenteni az Országos Választási Bizottságnál.

Ennek ellenére szerinte több változat is maradt az együttműködésre: az egyik szerint a polgáriak indulnak az Erdélyi Magyar Néppárt listáin, a másik szerint az MPP és az EMNP vezetői megegyeznek abban, hogy ki hol indít jelöltet, és támogatják egymást.

Kimaradt?