Nincs meglepetés: Johannis lesz a jobboldal államfőjelöltje

A liberálisok (PNL) és a demokrata liberálisok (PDL) által megrendelt felmérésben egyaránt Klaus Johannis végzett Cătălin Predoiu előtt, így a nagyszebeni polgármester lesz a PNL és a PDL alkotta Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) elnökjelöltje az államfőválasztáson – tudta meg az adevarul.ro.

Az ACL vezetősége hétfőn ül össze dönteni a jelölt nevesítéséről. A liberálisok Johannist, a demokrata liberálisok Predoiut küldenék a novemberi megméretésre. A két párt korábban abban állapodott meg, hogy külön-külön közvélemény-kutatásokat rendelnek meg a két jelölt esélyeinek felmérésére.

Mindkét felmérésben Johannis győzedelmeskedett. A PDL számára a CSOP végzett közvélemény-kutatást, amelyben a nagyszebeni polgármester 21, Cătălin Predoiu pedig 16 százalékot ért el a szavazásra jogosult köréből választott mintán. A PNL által rendelt felmérésben már tíz százalékpontos a különbség a két jelöltaspiráns között Johannis javára.

Az adevarul.ro-nak nyilatkozó demokrata liberálisok számára nem jelentettek meglepetést a felmérések eredményei. A portálnak azt mondták: belenyugodtak Predoiu vereségbe, és kiállnak Johannis mellett az elnökválasztáson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?