Brassai: alkudozhatunk a Maros megyei prefektusról

Mivel a PSD nem egyezik bele Nagy András volt szászrégeni polgármester prefektusi kinevezésébe, az RMDSZ kész alkudni egy másik személyről, ha ez megfelel a közösség elvárásainak – mondta csütörtökön a Maros megyei RMDSZ elnöke.

Továbbra sincs prefektusa Maros megyének, mivel a koalíciós együttműködési megállapodásban foglaltak ellenére a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem egyezik bele az RMDSZ jelöltje, Nagy András kinevezésébe.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Brassai Zsombor leszögezte: továbbra is kitartanak jelöltjük, Szászrégen korábbi polgármester mellett, akit a legmegfelelőbbnek tartanak a Maros megyei prefektusi tisztségre. Hozzátette azonban, hogy kinevezése nem a helyi, vagy megyei szervezeten múlik.

Brassai arról is beszámolt, hogy reggel az alprefektus irodájában járt, ahol szóbajött a prefektusi kinevezés is, és egyetértettek abban is, hogy „már ideje lenne rendezni ezt a kérdést is”. Közölte, megengedhetetlennek tartja az olyan kijelentéseket, hogy egy magyar nemzetiségű román állampolgár nem töltheti be a megyei kormánymegbízotti funkciót, vagy nem lehet iskolaigazgató.

Ezt korábban Vasile Gliga, a PSD Maros megyei elnöke nyilatkozta. „Ha a PSD-nek jobb elképzelése van, és az megfelel a magyar közösség számára is, a tárgyalásra, alkura is kész az RMDSZ” – tette hozzá Brassai. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?