Felkészült Románia az ország légi forgalmának növekedésére

A román légi irányítás felkészült arra, hogy tovább fog növekedni a forgalom az ország légterében: a malajziai utasszállító ukrajnai szerencsétlensége óta a tervezettnél mintegy 25-30 százalékkal több repülőgép haladt át a román légtéren - közölte csütörtök este a román légiforgalmi szolgálat (ROMATSA).

Több légitársaság, köztük a német Lufthansa és a francia Air France bejelentette, hogy gépeik elkerülik a Kelet-Ukrajna feletti légteret, miután csütörtökön Donyeck megyében csaknem 300 emberrel a fedélzetén lezuhant a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing-777-es gépe. A román Tarom légitársaság is közölte, hogy pénteki moszkvai járatai az ukrán légteret elkerülő útvonalon, fél órával hosszabb menetidővel közlekednek.

A bukaresti külügyminisztériumban válságstáb próbál információkat gyűjteni arról, hogy volt-e román áldozat a lezuhant gépen. Traian Băsescu államfő nyilatkozatban sürgette, hogy az ukrán hatóságok mellett az Európai Unió szakértői is részt vehessenek a tragédia okainak tisztázásában.

Kapcsolódók

Kimaradt?