Ponta kiviharzott a Legfelsőbb Védelmi Tanács üléséről

Mindössze fél órát ült csütörtökön a miniszterelnök a nemzetbiztonságáért felelős Legfelsőbb Védelmi Tanács ülésén. Victor Ponta összeszólalkozott az a testületet elnöklő Traian Băsescu államfővel, és kiviharzott a teremből.

Az Agespres hírügynökség úgy tudja: a kormányfő idő előtti távozásának oka, hogy az államfő nem egyeztetett vele a CSAT ülésének napirendi pontjairól. Az elnöki hivatal által nyilvánosságra hozott napirendi pontok szerint első helyen „Románia nemzetközi hitelének helyreállítási stratégiája" szerepelt.csat2

A CSAT ülése után kiadott közlemény nem tér ki az államfő és miniszterelnök közti konfliktusra. Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint a testület a román hadsereg helyzetéről, az F-16-os katonai repülőgépek beszerzéséről, a burgasi merénylet romániai hatásairól tárgyalt.

A nap Victor Ponta tanácskozásra hívta össze azokat a minisztereket, akik részt vettek az ülésen.

Mint ismert, Traian Băsescu hivatalába történő visszatérésekor is hangsúlyozta: a leváltására történt kísérlet nagyon sok rosszat tett Románia nemzetközi megítélésnek, ugyanis kezdeményezői, a Szociál-Liberális Szövetség politikusai a jogállamiságot sértő módon jártak el. Ezért az államfő prioritásnak nevezte a román demokráciába vetett bizalom helyreállítását.

Kimaradt?