„Móricka” és a „tolvajok tolvaja” veszekszik az Oltchimen

Az ellenzéki Demokrata Liberális Pártot (PDL) és személyesen Adrian Videanu volt gazdasági minisztert vádolja a miniszterelnök az Oltchim vállalat privatizációjának kudarcáért. Victor Ponta erről a Szociáldemorata Párt hétfői vezetőségi ülése előtt nyilatkozott.ponta

A miniszterelnök „a tolvajok tolvajának" nevezte Videanut, aki szerinte összebeszélt az Oltchim privatizációs versenytárgyalásán nyertes Dan Diaconescu üzletember-politikussal, s ketten megpróbálják eltűntetni azoknak a „hatalmas visszaéléseknek" a nyomait, amelyek a vállalatnál történtek a PDL kormányzása idején.

Pont ígéretet tett arra, hogy a vegyipari kombinát privatizációja kimenetelétől függetlenül a kormány kifizeti az alkalmazottak elmaradt bérét, és mindent megtesz az Oltchim megmentéséért. „Az olyan szélhámosoknak mint Diaconescu és Videanu azonban a törvény előtt kell felelniük tetteikért" – jelentette ki.videanu

Válaszul a PDL-s politikus azt mondta a kormányfőről, hogy „gőze sincs" a gazdasághoz. Emellett „notórius hazudozónak" nevezte, majd a viccbeli Mórickához (Bulă) hasonlította Pontát.

A volt gazdasági miniszter szerint az Oltchim privatizációjának kudarca a kormány inkompetenciájának eredménye. Bejelentette, pártja felkéri a nyomozóhatóságot, vizsgálja ki, miért módosított a Ponta-kabinet a vállalat magánosításának korábban az Európai Bizottsággal egyeztetett feltételein.

„A Ponta-kormány sürgős lemondását követeljük!" – mondta Videanu.

Kimaradt?