Lealacsonyítóan bánt Ponta az 57 éves hölgy miniszterével

Tagadta szerdán Victor Ponta, hogy lealacsonyító módon szólította meg előző napi Teleorman megyei látogatásán Doina Pană vízügyi és erdőgazdálkodási minisztert.

A kormányfő kedden az egyik árvízsújtott településen „sétacsónakázott”. Mellette ült a gumicsónakban az 57 éves Doina Pană. A kormányfő a magyarra nehezen lefordítható „Fă, Doina” megszólítással fordult a miniszterhez.  „Fă, Doina, mit keresel te itt? Kedved szottyant egy kis árvízhez?” – kérdezte tőle.

A „fă” megszólítás a nőket lealacsonyító, lekezelő bizalmaskodásnak számít a román nyelvben. Ha pedig egy idősebb hölgyhez intézik, akkor egyenesen bizarr. Ám szerdán maga az érintett is tagadta, hogy ez a megszólítás elhangzott volna. Doina Pană elismerte ugyan, hogy Ponta néha bizalmaskodva fordul a minisztereihez, ám szerinte soha nem használta a „fă” megszólítást.

A kormányfőnek és a miniszternek is ellentmond azonban az a felvétel, amit a PRO TV stábja készített a párbeszédről. A videó itt megtekinthető. Mint ismert, korábban Victor Ponta szemrebbenés nélkül tagadta azt is, hogy plagizált volna a doktori disszertációjában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?