Harmadik lesz az RMDSZ az EP-választási szavazólapon

Harmadik helyre került az RMDSZ az európai parlamenti választások szavazási lapjain. A csütörtökön megejtett sorsolás eredményét Sorin Drăguţ, a Központi Választási Iroda (BEC) elnöke ismertette.

A sorsolást két szakasznak ejtették meg, előbb azok az alakulatok kerültek az urnába, amelyek már most is jelen vannak az Európai Parlamentben. A szavazólap első helyére a Demokrata Liberális Párt (PDL) került, közvetlenül utána a belőlük kiszakadó Népi Mozgalom Pártot (PMP) sorsolták. A harmadik helyen található RMDSZ mögött a sort a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) zárja.

A sorsolás második szakaszában a többi párt sorrendjét döntötték el, amely a következő lesz: a Mezőgazdászok Országok Szövetsége, a Társadalmi Igazságosság Pártja, az Új Köztársaság Párt, a Zöld Párt, a Polgári Erő, a Román Ökológus Párt, a Szocialista Alternatíva pártja, a PNŢCD és Dan Diaconescu Néppártja.

A pártok után, jelentkezésük benyújtásának sorrendjében következnek a független jelöltek: Georgiana Corina Ungureanu, Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu és Valentin Eugen Dăianu.

Kimaradt?