Véget ért a Nőszervezet párbeszéd-maratonja

Közel másfél ezer hölggyel találkoztak az RMDSZ Nőszervezetének tagjai a januártól mostanáig zajló országos párbeszéd-sorozat során. Tapasztalataikról pénteken, Kolozsváron számoltak be.

Miután a nőszervezet a Szövetség munkáját hivatott erősíteni azáltal, hogy megvalósítja a közelséget, feltérképezi, hogy mire van szükségük az embereknek, idén „maratoni” párbeszéd-sorozatba vágtak bele, mondta el Bíró Rozália, a szervezet elnöke azt ecsetelve, januártól számos helyszínre eljutottak, ahol sikerült feltárni a problémákat és elvárásokat.

Hegedüs Csilla államtitkár, az RMDSZ Nőszervezet EP képviselőjelöltje arról számolt be, 1386 hölggyel találkoztak a mintegy hétezer kilométeres körúton és 22 helyszínen, ahonnan 947 olyan támogatói ívet gyűjtöttek össze, amelyek a tagok aktív részvételét garantálják, elsősorban a kampány időszakában.

Az elvárásokról elmondta, elsősorban a családok bővítésének támogatásáról esett szó, a rugalmas, akár csökkentett munkaidőkről, a bérszakadékok enyhítéséről, valamint a vállalkozni vágyó hölgyek támogatásáról.

Nagy Emese a szervezet ügyvezető elnöke arról beszélt, fontos az, hogy ne egy irodából próbálják kitalálni, mit akarnak az erdélyi magyar nők, hanem találkozzanak velük, így a támgoatói íveket, a feltárt elvárásokat az RMDSZ helyi szervezeteivel is megosztják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?