Nem akar magyar prefektusokat a PSD-s Horia Grama

A Szociáldemokrata Párt (PSD) háromszéki szervezete nem fogadja el, hogy az RMDSZ kormányra kerülése esetén magyar prefektust nevezzenek ki Kovászna megyében, jelentette ki szerdán Horia Grama.

A szociáldemokraták háromszéki elnöke azt azonban természetesnek tartja, hogy a jelenleg liberálisok által vezetett közintézmények élére az RMDSZ nevesítsen jelöltet, beleértve az alprefektusi tisztséget is, amelyet jelenleg a liberálisok által támogatott Georgeta Gheorghiu tölt be.

Horia Grama úgy véli, az RMDSZ kormányra kerülése biztosítaná az ország politikai stabilitását, de a háromszéki szociáldemokraták nem fogadják el egy magyar prefektus kinevezését, mivel a helyi közigazgatás vezető tisztségeit mind az RMDSZ emberei töltik be, ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják a területi autonómiára vonatkozó követeléseket is.

A politikus szerint a liberális párttal való szakítás miatt Kovászna megyében nem várhatóak nagy változások az önkormányzati munkában, hiszen a két párt között helyi szinten eddig is feszült volt a viszony és a települések többségében és a megyei tanácsban is külön listával indultak már a 2012-es választásokkor. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?