Mégsem kapják meg az ortodoxok a kovásznai szállodát?

A kormánypártok vitája miatt nem érhet célba az ortodoxoknak szánt háromszéki ajándék ingatlan. A szenátus kedden leszavazta a kovásznai Fenyő szállodát a Kovászna és Hargita megyei ortodox püspökség tulajdonába utaló sürgősségi rendeletet.

Ezt a rendeletet tavaly decemberben hozta a kormány. Azt is előírta, hogy a védelmi minisztériumnak utalják Traian Băsescu államfő kedvenc háromszéki szálláshelyét, a fürdővárosi állami protokollvillát.

A Szociál-Liberális szövetséget (USL) alkotó pártok több hete tartó vitájának folyományaként a liberális párti (PNL) szenátorok kedden minden olyan javaslatot leszavaztak, amelyet a szociáldemokraták (PSD) terjesztettek be, így nem emelkedett törvényerőre az a kormányrendelet, amely révén a kormány egy háromszéki hotellel ajándékozta volna meg az ortodox egyházat.

Klárik László háromszéki szenátor elmondta: természetesen az RMDSZ politikusok is a törvény ellen szavaztak, mert méltánytalannak és etikátlannak tartják az ingatlancserét. A politikus hozzátette: az ügyben a képviselőház a döntő ház, de remélik ott egy „számunkra jobb politikai konstellációban” sikerül visszafordítani a rendeletet.

Az ortodoxoknak szánt ajándék ingatlan egyébként nagy felháborodást keltett a háromszéki közvéleményben. A Kovászna városban lévő hatemeletes, több mint 9 millió lejes leltári értékű, 89 szobás szálloda ásványvizes kezelőközponttal és sportpályákkal is rendelkezik, eddig az állami protokollalap tulajdonában volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?