Egy ismert nevű hacker feltörte a SRI főnökének e-mailcímét

George Maiornak, a belföldi hírszerző szolgálat (SRI) főnökének elektronikus postafiókját törte fel egy ismert álnevű hacker (Guccifer) – közölték kedden romániai sajtóorgánumok.

Sorin Sava, a SRI szóvivője megerősítette a Mediafax hírügynökségnek az információt. Közölte, hogy olyan postafiókról van szó, amelyet Maior még hírszerzői főnökké való kinevezése előtt hozott létre. Ezt oktatói tevékenységével kapcsolatos levelezésre használta, és egy asszisztense kezelte – mondta a szóvivő. Hozzátette: megteszik a szükséges intézkedéseket, a „kis Guccifernek" is számot kell adnia tetteiért a törvény előtt – mondta Sava.

Az internetes kalóz áldozatainak lajstromára már sok külföldi személyiség felkerült. Ő törte fel tavaly többek között Colin Powell volt amerikai külügyminiszter elektronikus postafiókját, és nyilvánosságra hozta egy román szociáldemokrata politikusnő, Corina Cretu Powellnek küldött személyes leveleit és fényképeit. Az amerikai politikus emiatt magyarázkodásra kényszerült, és cáfolta, hogy megcsalta volna feleségét.

A Mediafax idézte a Thesmokinggun.com című portált, amely úgy tudja, hogy a Guccifer nevű hacker áldozatainak listája hosszabb, mint gondolták, hiszen többek között a Bush és a Rockefeller család tagjainak a postaládáját törte fel, de más hírességek, például Steve Martin színész személyes leveleihez és dokumentumaihoz is hozzáfért.

Kapcsolódók

Kimaradt?