„Gróf” Borboly Csaba replikázott a Realitatea TV-nek

Blogján replikázott kedd este Borboly Csaba a Realitatea TV honlapján közölt „portréjára”, miután a hírtelevízió azt állította: Hargita Megye Tanácsának elnöke „valóságos gróf”, aki mandátuma alatt hatalmas vagyonra tett szert.

A politikus cáfolta, hogy „tekintélyes villában” lakik a családjával, mint ahogy a Realitatea TV írta. Borboly szerint a villa tulajdonképpen egy 126 négyzetméteres, háromszobás lakás, amelynek tervrajzát szándékában is áll nyilvánosságra hozni.

A tanácselnök pontosítja azt is, hogy az állítólagos hétvégi háza Gyergyóújfaluban valójában egy kétszobás, nagyszüleitől örökölt ház. Ugyanakkor cáfolja, hogy nagybirtokos volna. Mint írja, a birtokában lévő mezőgazdasági területeket nagymamája követelte vissza, nagy részük még telekkönyvezve sincs.

Borboly végezetül megjegyzi: a románokra nézve diszkriminálónak tartja, hogy a román sajtó a magyar nemzetiségű tanácselnököket grófoknak nevezi, a román önkormányzati vezetőket pedig „báróknak”, az utóbbi cím ugyanis alsóbbrendű a grófi titulusnál.

Kimaradt?