PNL

A liberálisok nemmel szavaznak a Verespatak-törvényre

Felsorakoztak elnökük mögé hétfőn este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői és szenátorai: a Verespatak-törvény kérdésében: frakcióülésükön eldöntötték, hogy nemmel szavaznak a jogszabályra. Ezt a PNL elnöke, Crin Antonescu közölte az ülés után.

Ugyanaznap délben a politikus már állást foglalt a tervezetről. Személyes véleményként közölte, hogy a parlamentnek el kell utasítania a verespataki beruházásról szóló jogszabályt. Ezt követően jelentette be néhány órával később a miniszterelnök, hogy a tervezet még szavazás előtt megbukott a parlamentben.

Hétfőn a szenátus a házbizottság indítványára már el is döntötte, hogy sürgősségi eljárásban tárgyalják a törvényt. A szenátorok 91 támogató, 18 ellenző szavazattal és egy tartózkodással fogadták el ezt a döntést.  

A menetrend szerint a szakbizottságoknak szeptember 11-ig véleményezniük kell a tervezetet, szeptember 17-ig pedig a közigazgatási és a gazdasági bizottságoknak közös jelentést kell elfogadniuk a jogszabályról. A szenátus után ezt az eljárást a képviselőházban is megismétlik.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?