PRM-kongreszus: Vadimot kirúgták, Funar a pártelnök

Gheorghe Funar volt kolozsvári polgármestert választották elnöknek a Nagy-Románia Párt (PRM) szombati rendkívüli kongresszusán Gyulafehérváron. A küldöttek Corneliu Vadim Tudor korábbi pártelnök kizárásáról is döntöttek – írja az Agerpres.

A kongresszuson három jelölt versengett az elnöki tisztségért: Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu és Ștefan Valentin Varga. Funar 530, Ciontu 113, Varga pedig 17 szavazatot kapott. Vadim kizárásáról elsöprő többséggel született döntés, mindössze négy ellenszavazatot jegyeztek.

Megválasztása után Funar elmondta: a küldöttek egyöntetűen a párt egysége mellett álltak ki, és úgy döntöttek, hogy „Corneliu Vadim Tudor egyszemélyes diktatúráját” demokratikus vezetésre kell felváltani.

Vadim Tudor egy pénteki közleményben törvénytelennek nevezte a PRM rendkívüli kongresszusának megszervezését. Azt állította, hogy a küldöttek között nem lesz jelen a megyei szervezetek egyik elnöke sem. Ugyanakkor közölte, hogy kizárta Gheorghe Funart a pártból. Kolozsvár volt polgármesterét agyalágyultnak, elmebetegnek nevezte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?