Mona Pivnicerut már nem érdekli a miniszteri tisztség

Nem vágyik már a miniszteri bársonyszékre Mona Pivniceru, akit a Nemzeti Liberális Párt javasolt korábban az igazságügyi tárca élére.

A legfelsőbb bíróság tagja ezt az Evenimentul zilei napilapnak nyilatkozta csütörtökön, röviddel azután, hogy a Romania TV felvételeket tett közzé róla, amelyeken éppen beszáll a börtönre ítélt Adrian Năstase volt miniszterelnök fiának az autójába.image-2012-08-16-13033233-41-mona-pivniceru-urca-masina-lui-andrei-nastase

A bírónő azt állítja, nem tudta, kinek a gépkocsijába ült be. Mint mondta, Mariana Alexandru nevű barátnője jött érte az autóval, a volánnál ülő személyt pedig nem ismerte. A miniszterjelöltet felháborították a felvételek. „Mintha nagyítóval vizsgálnák minden lépésemet. Szabad ember szeretnék lenni, nem szeretem, ha nyomoznak utánam" – mondta a napilapnak Pivniceru.

Mint ismert, jelenleg ideiglenesen Victor Ponta kormányfő vezeti az igazságügyi minisztériumot. A miniszterelnök legtöbb negyven napig töltheti be a párhuzamosan a két tisztséget.

Kimaradt?