Augusztus 23-án dönt az államfő Ovidiu Silaghi kinevezéséről

Traian Băsescu hétfőn este hivatalosan felkérte Victor Ponta kormányfőt, töltse be ideiglenesen a szállításügyi miniszteri tisztséget mindaddig, amíg nem zárul le a román állami vasút teherszállító részlegének (CFR Marfă) a privatizációja.

Az államfő arra reagált sajtónyilatkozatában, hogy a miniszterelnök hétfőn közölte az elnöki hivatallal: Ovidiu Silaghi a tárcavezetői poszt várományosa, és várja a jelölt kinevezését. Băsescu elmondta, azért vonakodik ezt megtenni, mert nem szeretné, hogy az új miniszter legyen a bűnbak a CFR Marfă privatizációjának esetleges kudarca miatt.

Az elnök ugyanis úgy tudja: az államvasutak teherszállító részlegének többségi részvénycsomagjára kiírt pályázat nyertese, Gruia Stoica képtelen kifizetni a vételárat. „Kétségbeesetten kunyerálja a pénzt a bankoktól, mert nincs 202 millió eurója” – fogalmazott az államfő, aki szerint az ügyletért a kormányfőnek kell vállalnia a politikai felelősséget.

Victor Ponta ideiglenes mandátuma a szállításügyi tárca élén augusztus 25-án jár le. Traian Băsescu megígérte, hogy augusztus 23-án eldönti, kinevezi-e a posztra Ovidiu Silaghit, vagy sem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?