Őrizetbe vették a Voiculescu-tröszt egyik alapemberét

Alaposan megrengette Dan Voiculescu üzletember médiatrösztjét, hogy a korrupcióellenes ügyészség csütörtökön bűnvádi eljárást indított Intact egyik alapembere, az Antena1 televíziót is működtető Antena Group vezérigazgatója ellen. Sorin Alexandrescut zsarolással gyanúsítja a vádhatóság.

A DNA közleménye szerint Alexandrescu megfenyegette egy hazai cég ügyvezetőjét: ha nem ír alá egy bizonyos, számára előnytelen szerződést, akkor kompromittáló adatokat hoz nyilvánosságra róla. A hazai sajtó úgy tudja, a gyanúsítottat az RCS-RDS társaság egyik vezetője panaszolta be az ügyészségen. A kábelszolgáltató óriáscéggel Voiculescu trösztje évek óta konfliktusban áll.

A tröszthöz tartozó Antena3 hírtelevízió több újságírója szerint Alexandrescu bosszú áldozata. A korrupcióellenes ügyészség élén jelenleg ugyanis Laura Codruta Kövesi volt legfőbb ügyész áll, aki ellen korábban Voiculescuék valóságos médiahadjáratot indítottak.

FRISSÍTÉS: Sorin Alexandrut csütörtök este 24 órára őrizetbe vették. Huszonkilenc napos vizsgálati fogságba helyezéséről pénteken dönt a bíróság.

Kimaradt?