Hegedüs: a női szervezetnek mielőbb bizonyítania kell

A Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) következő üléséig alakul meg az RMDSZ női szervezete, melynek létrehozásáról a szövetség csíkszeredai kongresszusán döntöttek a küldöttek – tudtuk meg Hegedüs Csillától, a szervezet megalakításával foglalkozó kezdeményező bizottság tagjától.

Az RMDSZ kulturális főtitkárhelyettese a maszol.ro-nak elmondta, még nem tudni, hogy a szervezetnek hány hely jár majd a szövetség miniparlamentjének tekintett SZKT-ban. „Vannak olyan javaslatok, hogy a női szervezet hivatalból kapja meg az SZKT-tagok mandátumának egy bizonyos százalékát. Vannak olyan hangok, amelyek azt mondják: lássuk, hová fejlődik ez a szervezet, és a kvótáról csak azután döntsünk” – magyarázta.

Hegedüs úgy véli, a női szervezetnek minél hamarabb bizonyítania kell. „Azon fogunk dolgozni az előttünk álló hónapokban, hogy a Szövetségi Képviselők Tanácsának következő ülésén már egy működőképes női szervezet mutatkozzon be” – jelentett ki.

Mint megtudtuk, a Nők a nőkért nevű RMDSZ-platfom is betagolódik majd a női szervezetbe. Az elkövetkezendőkben megalakulnak a megyei és regionális női szervezetek, és még az SZKT ülése előtt várhatóan lesz egy országos tanácskozás, amelynek a feladata a vezetőség megválasztása lesz.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?