Gáláns ajánlatot tett a caracali tragédiához kapcsolódva a kampányoló államfő-aspiráns

Százezer eurós jutalmat ajánl a caracali áldozatok, Alexandra vagy Luiza nyomára vezető információért Viorel Cataramă államfő-aspiráns, írja a Mediafax. A bákói üzletember-politikus a PNL-ből távozva megalapította a Liberális Jobb (Dreapta Liberală) pártot és most aláírásokat gyűjt, hogy indulhasson a választásokon.

„Már a caracali botrány kirobbanásakor jeleztem, hogy elfogadhatatlannak tartom a hatóságok feltételezését, miszerint gyilkosság történt. Máig nem mutattak be megkérdőjelezhetetlen bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a két lány megölték” – írta Facebook-oldalán Cataramă.Hozzátette, hogy a hatóságok továbbra is gyilkosság ügyében nyomoznak, miközben a közvélemény egyre inkább arra hajlik, hogy emberkereskedelmi ügyről van szó. Jelezve, hogy a hatóságokkal ellentétben neki számít a közvélemény, a politikus nem kevesebb mint százezer eurót ajánlott fel annak, aki Alexandra Măceşanu vagy Luiza Melencu nyomára vezet.

Mindkét lány azután tűnt el, hogy beszálltak az ügy fő vádlottja, Gheorghe Dincă autójába, aki azt vallotta, hogy megölte őket és testüket elégette az udvaron.

Nem Cataramă az egyetlen, aki meglovagolná a caracali tragédiát a választási kampányban: Alexandru Cumpănaşu, Alexandra Măceşanu nagybátyja, a Románia Modernizálásáért Országos Koalíció elnöke is bejelentette, hogy indul az államfőválasztáson.

Kapcsolódók

Kimaradt?