Bănicioiu válaszolt Markó Attila nyílt levelére

Nicolae Bănicioiu ifjúsági- és sportminiszter szerint csak elszigetelt esetek a sporteseményeken történő magyarellenes megnyilvánulások, de meg kell vizsgálni ezeket. Az elmúlt hetek történéseire Markó Attila RMDSZ-es képviselő hívta fel a miniszter figyelmét.

„Markó Attila levelére az a válaszom, hogy az ifjúsági és sportminisztérium határozottan elítél nemzetiségtől függetlenül minden olyan cselekedetet, ami a sportolók és a szurkolók fizikai és szellemi épségét veszélyezteti" – írta a miniszter az RMDSZ-es politikushoz címzett válaszlevelében.Bănicioiu kijelentette, hogy a minisztérium aktívan részt vesz a sportban történő erőszak elleni küzdelemben. „Meggyőződésem, hogy a Markó úr által jelzett esetek elszigeteltek, és nem általános jelenségről van szó. Ennek ellenére bármely, a sportban történő erőszakos és diszkriminatív esetet azonnal és figyelmesen ki kell vizsgálniuk az illetékes szerveknek. A sportban csak a tisztességes játék elve nyilvánulhat meg" – szögezte le a tárcavezető.

Markó Attila csütörtökön kérte a sportminisztert, hogy egyértelműen foglaljon állást a sporteseményeken történő gyűlöletre való uszítással és a visszaélésekkel szemben, hogy elkerüljék az incidenseket. A képviselő szerint ezek sajnos „már nem elszigetelt esetek, hanem kezdenek jelenséggé válni", amivel szemben egyértelműen fel kell lépni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?