RMDSZ: eluralkodni látszik a sportban a magyarellenesség

Az illetékes román és a nemzetközi hatóságokat is értesíti az RMDSZ Mikó Imre jogvédelmi szolgálata a sportban eluralkodni látszó magyarellenes cselekedetekről – közölte kedden az RMDSZ sajtóirodája.

A közlemény szerint az utóbbi időben számos olyan magyarellenes jelenség mutatkozott a többségi nemzet és a magyar kisebbség között, amely mielőbbi orvoslásra szorul. Az RMDSZ a Mikó Imre jogvédelmi szolgálaton keresztül minden lehetséges fórumon nyilvánosságot biztosít a jogsértéseknek, így a legutóbbi Győr-Vâlcea kézilabdadöntő mérkőzés során észlelt provokatív jelenségekkel kapcsolatosan Markó Attila parlamenti képviselő írásbeli panaszt nyújt be az illetékes hatóságokhoz.marko

„Aggasztó a sport világában az utóbbi időben eluralkodott magyarellenes hangulat” – nyilatkozta Markó Attila parlamenti képviselő a Győr-Vâlcea kézilabda mérkőzésen történtek után. Elmondta: ami most történt, az már nem nevezhető elszigetelt, egyedi eseménynek.

„A labdarúgásban két alkalommal, a női kosárlabda kupa elődöntőjén, jégkorong bajnoksági döntőn, most meg a kézilabdában történteket egy nagyon veszélyes jelenség kezdeteként lehet értelmezni. Ebben az esetben is az első lépés a sportági szövetség figyelmének felhívása, de ez messze nem elegendő. Ezt én már uszításnak nevezem, és az bűncselekmény. Félek attól, hogy az ellenséges hangulat tovább fog gyűrűzni, ezért a kézilabda hazai és európai szövetsége mellett a szakminiszterhez is fordul az RMDSZ Mikó Imre jogvédelmi szolgálata” – mondta a politikus.

Kimaradt?