Dragnea szerint semmi esélye nincs a bizalmatlansági indítványnak

Liviu Dragnea képviselőházi elnök szerdán kijelentette, hogy az általa vezetett Szociáldemokrata Párt (PSD) nem vesztette el parlamenti többséget, és hogy az ellenzék által tervezett bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni.

Újságírói kérdésre válaszolva Dragnea azt mondta: „meglátjuk, hogy elvesztettük-e a parlamenti többségünket. Én azt mondom, hogy nem”. Szerinte a képviselőház szerdai plenáris ülésén, amelyen a Nemzeti Liberális Párt a házelnöki tisztségből való elmozdítását kérte, azért számoltak össze csak 148 szavazatot, mert "sok szociáldemokrata határon kívül van, sokan a folyosón voltak, és egyesek hiába nyomták meg a gombot azon a csodás rendszeren, az nem regisztrálta a jelt".

A bizalmatlansági indítványra utaló kérdésre válaszolva Dragnea úgy felelt: „Semmi esélye. Mind fenyegetnek minket ezzel a bizalmatlansági indítvánnyal. Mégis mikor akarják benyújtani? Karácsonykor?”

A PSD elnökét Victor Ponta azon kijelentésére is reagáltatták a sajtó munkatársai, miszerint több szociáldemokrata párti politikus átigazolni készül a Pró Románia párthoz. „Így van, csatlakozzanak is hozzá, mert ő nagy politikus férfi. Láttam, hogy bújik Raluca Turcan szoknyája mögé” - mondta Dragnea.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?