Az USA ügyvivő legfőbb ügyészével találkozott Carmen Dan belügyminiszter

Matthew Whitakerrel, az Amerikai Egyesült Államok ügyvivő legfőbb ügyészével találkozott Washingtonban Carmen Dan belügyminiszter. A megbeszélés az EU-USA igazság- és belügyi tematikájú miniszterközi találkozó keretében zajlott derül ki az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott belügyminisztériumi közleményből. 

Az esemény alkalmat szolgáltatott az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió közötti együttműködés támpontjainak tisztázására belügyi és biztonságpolitikai téren. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai ügyvivő legfőbb ügyész a román állam magas rangú képviselőjével találkozott. 

A belügyi közlemény szerint Románia megfigyelőként vett részt, mint az Európai Unió Tanácsának leendő elnöke. A román küldöttség bemutatta biztonságpolitikai és belügyi prioritásait, szóba került többek közt a kiberbiztonság és az online terrorizmus visszaszorításának kérdése.

„Teljes mértékben egyetértek Dimitris Avramopoulos európai biztossal abban, hogy jelenleg a radikalizmus elleni harc színtere a virtuális tér, és Románia prioritásként fogja ezt kezelni ezt a kérdést”  mondta Carmen Dan, hozzátéve: fontos az egyensúly megtalálása a véleményszabadság tiszteletben tartása, illetve az online terjedő terrorista propaganda visszaszorítása között. 

Kimaradt?