Az egyik házelnököt lemondatná, a másikat leváltaná a PNL

Lemondásra szólította fel pénteken a szenátus elnökét Ludovic Orban. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke közölte, úgy módosítanák a házszabályt, hogy leválthassák a képviselőház elnökét is.

Călin Popescu-Tăriceanunak le kell mondania a szenátus elnöki tisztségéről - jelentette ki pénteken Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, aki felszólította a szenátorokat: a PNL tagjait követve engedélyezzék, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) eljárást indítson Călin Popescu-Tăriceanu ellen.

„A bíróság dolga eldönteni, hogy valaki bűnös-e vagy sem, tehát mindenféle próbálkozás, hogy áldozatnak tüntesse fel magát, nem egyéb, mint egy újabb bizonyítéka annak, hogy Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu nem arra használja a hatalmát, hogy az emberek életszínvonalát javítsa, sem arra, hogy a kormányprogramot életbe ültesse, hanem arra, hogy megmeneküljenek attól, hogy elkövetett bűneikért az igazságszolgáltatás színe előtt feleljenek” - mondta a PNL elnöke.

Ludovic Orban közölte azt is: módosítják a képviselőház szabályzatát, hogy leválthassák elnöki tisztségéből Liviu Dragneát. Tájékoztatása szerint házszabály-módosító tervezetet a közeljövőben nyújtják be a parlamentbe.

A PNL vezetője úgy értékeli, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke „örvend”, hogy a DNA eljárást indított Călin Popescu-Tăriceanu ellen, mert neheztel rá amiatt, hogy nem volt hajlandó melléje állni, amikor amnesztiarendeletet akartak kiadni.  Hozzátette: nem számít ara, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátorai megszavazzák Călin Popescu-Tăriceanu mentelmi jogának megvonását.

Kapcsolódók

Kimaradt?