Tăriceanu elviekben támogatja a bejegyzett élettársi kapcsolatot szabályozó tervezetet

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elvben támogatja a bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó tervezetet, de szavazatuk a törvényjavaslat szövegének végső formájától függ – mondta szerdán Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök, az ALDE vezetője.

„Van néhány kollégám, akik támogatni fogják ezt az indítványt. Amint korábban is említettem, következetesek vagyunk ebben a kérdésben. A kollégák nem személyesen, hanem az ALDE nevében támogatják. Tehát vegyék úgy, hogy az ALDE részéről van támogatás. (...) Amikor szavazásra kerül sor, megnézzük a végleges változatot, mert a javaslat előbb a szakbizottságok elé kerül, majd vitázik róla a plénum, és csak utána szavaz. Egyelőre nem tudok nyilatkozni. Elvben helyeslem, hogy törvény szabályozza az élettársi kapcsolatot” – mondta Tăriceanu.

A bejegyzett élettársi kapcsolatot heteroszexuális és homoszexuális párok számára egyaránt lehetővé tevő törvénytervezetet szerdán nyújtotta be a törvényhozók egy csoportja a parlamenthez. A tervezet előírásairól itt olvashat bővebben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?