Vasile Blaga maradt a Demokrata Liberális Párt elnöke

Vasile Blaga eddig elnököt választotta vezetőjének szombati tisztújító közgyűlésén a Demokrata Liberális Párt (PDL). 

Udrea azt állította, hogy a szavazás során rendellenességek történtek, csaknem 300-zal több voks került az urnákba, mint ahány részvevőt hivatalosan bejelentettek, és több voksot érvénytelenítettek, mint ahánnyal Blaga meghaladta a megválasztásához szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. Udrea a voksok újraszámlálását kérte.blaga

Az országos értekezleten a szavazatszámláló bizottság elnöke az óvás ellenére hivatalosan bejelentette, hogy Blagát 2344 szavazattal újraválasztották elnökké, míg Udrea 2014 szavazatot, a harmadik elnökjelölt, Monica Macovei EP-képviselő pedig 209 voksot kapott.

Blaga zárszavában élesen támadta Udreát, amiért "nem tud veszíteni", a pártegység megőrzése mellett érvelt, rámutatva, hogy nem egymást, hanem a kormányzó Szociálliberális Szövetséget (USL) kell legyőzniük.

A kongresszuson délelőtt részt vett Traian Băsescu államfő, aki azt mondta, csak akkor maradhat fenn partneri viszony közte és a PDL között, ha a párt támogatást nyújt számára politikai célkitűzései eléréséhez az USL-kormánnyal szemben. Az államfő Elene Udreát támogatta az elnöki székért zajló küzdelemben.

 

Kimaradt?