Az ALDE elmegy Cotroceni-be, a PSD még nem döntötte el

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) részt vesz azon a szerda délutáni konzultáción, amelyet Klaus Johannis államfő kezdeményezett az igazságügyi törvényekről - mondta kedden Varujan Vosganian, a párt képviselőházi frakcióvezetője. A Szociáldemokrata Párt szerdán délelőtt dönt erről.

Varuja Vosganian azt nyilatkozta: szerdán pártja delegációja megjelenik a Cotroceni-palotában, az államelnök által kezdeményezett tanácskozás színhelyén, és egyelőre úgy tűnik, hogy az ALDE képviselői a PSD képviselőitől külön tárgyalnak az államfővel. „Beszéltünk erről a koalíciós partnereinkkel, és azt hiszem, a legfontosabb, hogy közös üzenetet fogalmazzunk meg a Cotroceni-palotában” - mondta a képviselő.

Hozzátette: pártja egyértelműen az igazságügyi reform folytatása mellett fog kiállni, azt vallva, hogy ezt a reformot meg kell tisztítani a politikai felhangoktól, és attól a kontextustól, amelyben jelenleg a vita gyökerénél a társadalom megosztottsága és az utcai tüntetések állnak. „Ezek a dolgok nem lehetnek a mi jogalkotói minőségünk kiértékelésének eszközei” - vélekedett Vosganian.

A Szociáldemokrata Párt vezetősége szerdán fog dönteni arról, hogy a párt miként reagál a Cotroceni-palotába szóló államfői meghívásra az igazságügyi törvények kapcsán - közölte kedden Daniel Suciu, a PSD képviselőházi frakcióvezetője. Hozzátette: a PSD részt vesz a konzultáción, a párt delegációja „természetesen” közös álláspontot fog képviselni az ALDE-vel.

Kapcsolódók

Kimaradt?