Klaus Johannis Hitler-bajusszal: Dragnea elhatárolódott Vâlcovtól

Elhatárolódott Liviu Dragnea a Romániai Német Demokrata Fórumot (FDGR) és annak korábbi elnökét, Klaus Johannis államfőt sértő képektől, amelyeket Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó tett közzé szeptember elején Facebook-oldalán.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke egy televíziós műsorban azt mondta, elhatárolódik az ilyen cselekedetektől, bármely nemzeti kisebbség ellen is irányuljanak. "Én mindig támogattam és ezután is támogatni fogom a romániai nemzeti kisebbségeket. Ami pedig a német kisebbséget illeti: tiszteletre méltó közösség, amely nagymértékben hozzájárult és ezután is hozzájárul az ország fejlődéséhez" - fogalmazott.

Dragnea hozzátette, személyesen nem tárgyalt Darius Vâlcovval erről a témáról, de tudomása van arról, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök "nagyon megszidta".  "Vâlcovnak számos jó tulajdonsága van, más kollégákkal együtt jelentősen hozzájárult a kormányprogram kidolgozásához, de amit tett, az megengedhetetlen. Tudom, hogy bocsánatot kért, de ezzel nem lehet helyrehozni az elkövetett rosszat. (...) Mi nem vagyunk ilyenek, soha nem voltunk radikálisak. Persze, politikai ellenfelek vagyunk, meggyőződésem, hogy Iohannis sokat árt ennek az országnak, de nem lehet így viszonyulni egy romániai kisebbséghez" - nyomatékosította Dragnea a România Tv műsorában.

Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadó olyan képeket tett közzé egy hónappal ezelőtt Facebook-oldalán, amelyeken a Romániai Német Demokrata Fórumot náci szervezetként, annak korábbi elnökét, Klaus Johannist pedig Hitler-bajusszal mutatta be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?