Victor Ponta újabb „kompromittáló” fotókat tett közzé Liviu Dragneáról

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea a korrupcióellenes ügyészség (DNA) volt vezetőjével, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori igazgatójával iszogat.

A jelenetet megörökítő fotót Victor Ponta ex-kormányfő, volt szociáldemokrata pártelnök tette közzé csütörtökön a Facebook-oldalán. A politikus nem is titkolta: azzal a szándékkal hozta nyilvánosságra a SRI egyik villájában, 2014-ben készített fényképeket, hogy a PSD pénteki végrehajtó bizottsági ülését befolyásolja.

Mint ismert, az ülés legfontosabb napirendi pontja annak a nyílt levélnek a megvitatása lesz, amelyben Liviu Dragnea belső bírálói a távozását követelik. Victor Ponta a pártelnök híveit győzködi arról, hogy a PSD vezetője „kétszínű”, „sarlatán” és manipulálja őket. A fotók ugyanis szerinte azt bizonyítják, hogy Liviu Dragnea korábban azokkal poharazgatott felszabadult hangulatban (Laura Codruta Kövesi és Gheorghe Maior), akiket most a „párhuzamos állam” letéteményeseinek nevez.

Korábban Ponta már közölt olyan fényképeket a PSD elnökéről, amelyen a politikus Maiorral és Kövesivel együtt ünnepli valakinek a születésnapját. Dragnea erre úgy reagált, hogy a fotók nem őt kompromittálják, hanem azt a személyt, aki ezeket nyilvánosságra hozta.

Kapcsolódók

Kimaradt?