PSD-alelnök: 50 képviselőnk és szenátorunk is kéri Liviu Dragnea távozását

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos alelnöke, Adrian Țuțuianu szerint a PSD 50 képviselője és szenátora is aláírta a Liviu Dragnea pártelnököt lemondásra felszólító nyílt levelet.

Erről a politikus szerda este beszélt a B1Tv-ben. Szerinte a Liviu Dragneával elégedetlenek tábora folyamatosan nő a PSD-ben. „Támogatottságunk már 17 százalékponttal kisebb, mint a parlamenti választások megnyerésekor. Győzelmünk nem csak Liviu Dragnea érdeme volt, hanem a területi szervezeteké is” – mondta Țuțuianu.

A PSD alelnöke sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a párt helyzetéről nem alakult ki már korábban egy belső vita. „Ezért nem csak Liviu Dragnea a felelős. Magunk is tehetünk róla, hiszen elfogadtunk három kormánycserét, alkalmatlan személye miniszteri kinevezését” – fogalmazott a politikus.

Mint ismert, a PSD végrehajtó bizottsága pénteken ülésezik, és a legfontosabb napirendi pont a pártelnököt távozásra felszólító nyílt levél megvitatása lesz. Sajtóértesülések szerint a levelet a 68 fős testületből eddig 31-en írták alá. Fontos azonban, hogy a végrehajtó bizottság nem válthatja le Liviu Dragneát. A pártelnök ellentáborának egyetlen reménye, hogy a politikus önként távozik a PSD éléről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?