Meglebegtette lemondását Liviu Dragnea, a PSD elnöke

Liviu Dragnea kész távozni a Szociáldemokrata Párt és a képviselőház éléről, ha a párttársai ezt kérik tőle. A Digi24 információi szerint a politikus ezt a Bukarest kerületi polgármestereivel tartott csütörtöki találkozóján jelentette ki.

A hírtelevízió úgy tudja, hogy a tanácskozáson Viorica Dăncilă kormányfő és több miniszter is részt vett. Liviu Dragnea kijelentésének előzménye, hogy sajtóértesülések szerint a PSD 33 helyi vezetője közös levélben kérte a lemondását a párt és a képviselőház elnöki tisztségéből.

Az elnökkel elégedetlenek tábora a PSD végrehajtó bizottságának összehívását sürgeti. Ez a tábor folyamatosan duzzad, különösen azóta, hogy a párt legnépszerűbb politikusa, Gabriela Firea nyíltan szembefordult Liviu Dragneával. A sajtó szerint már 23 megyei szervezet állt Bukarest főpolgármestere mellé ebben a konfliktusban.

A PSD elnöke korábban többször is kijelentette, hogy távozik a párt éléről, ha úgy érzékeli, hogy már nem élvez bizalmat. A végrehajtó bizottság az elmúlt hónapokban több alkalommal is informálisan megerősítette őt a tisztségében.

Gabriela Firea azzal vádolta a pártelnököt, hogy a PSD vezető testületeinek beavatása nélkül, legfeljebb néhány bizalmasával konzultálva, egymaga hozza meg a legfontosabb döntéseket, elakasztja a főváros számára fontos projekteket, ellene pedig "lejárató kampányt" folytat. Szerinte mind a párt és a kormány megítélése, mind az ország jövője szempontjából hasznos lenne, ha Dragnea "visszalépne".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?