A PNL elkezdi a héten az újabb bizalmatlansági indítvány előkészítését

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elkezdi a héten a tárgyalásokat a parlamenti frakciókkal a Viorica Dăncilă vezette kormány ellen benyújtandó bizalmatlansági indítványról - közölte az alakulat elnöke. 

Ludovic Orban úgy nyilatkozott, a PNL végrehajtó bizottságának keddi ülésén kiválasztották annak a 11 tagú testületnek a tagjait, amely tárgyalásokat folytat majd a többi párt képviselőivel a tervezett bizalmatlansági indítványról. Mind a parlamenti többséget alkotó, mind az ellenzéki pártok képviselőivel és szenátoraival egyeztetni fognak - mondta.

A liberális pártelnök ugyanakkor rámutatott, a Carmen Dan belügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítvánnyal kapcsolatos szavazás - amire a tervek szerint a képviselőház szerdai ülésén kerül sor, a dokumentum keddi vitáját követően - szakítópróba lesz majd a parlamenti többség számára. Orban kifejtette, az elmúlt napokban a Szociáldemokrata Párt több vezető politikusa is a Liviu Dragnea pártelnökétől eltérő véleményt fogalmazott meg az augusztus 10-i tüntetésen történt csendőri közbelépéssel kapcsolatban. "Ha vannak a kormánypárti képviselők és szenátorok között olyanok, akik fel kívánnak lépni Dragnea ellen, akik el akarnak határolódni az augusztus 10-i békés tüntetés brutális elfojtásától, és úgy vélik, hogy a vétkeseknek fizetniük kell a békés tüntetők ellen elkövetett agresszióért, most lehetőségük adódik megszavazni a Carmen Dan ellen benyújtott egyszerű indítványt, mert a beszéd az beszéd és a tett az tett" - fogalmazott Ludovic Orban. 

Kimaradt?