A DNA élére javasolt ügyész érintett egy DNA-dossziéban

Több bűncselekmény elkövetése gyanújának megalapozottságát vizsgáló (in rem) bűnvádi eljárás van folyamatban jelenleg a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA), amelyben érintett Adina Florea, az intézmény élére javasolt ügyész is.

Ezt a DNA erősítette meg csütörtökön a Mediafaxnak. Az ügyészség nem közölt részleteket az ügyről, de a román sajtó úgy tudja, hogy Adina Floreát egy Tulcea megyei rendőr jelentette fel a korrupcióellenes ügyészségnél. Dumitrel Grigore többek között befolyással történő üzérkedéssel, hivatali visszaéléssel, hamisítással és hamisított okirat felhasználásával vádol a főügyész-jelölt mellett további két ügyészt és három ügyvédet.

A rendőr még 2016-ban tette meg feljelentését. A DNA az ügyet előbb bizonyítékok híján lezárta, majd a feljelentő fellebbezése nyomán idén májusban újranyitotta. Közleményében az ügyészség hangsúlyozza: nem Andina Florea ellen indítottak eljárást, azt vizsgálják, hogy valóban megtörténtek-e azok a bűncselekmények, amelyekről a rendőr a bűnvádi panaszában beszámolt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?