Hitlerhez hasonlította Johannist a kormányfő tanácsadója

Hitlerhez hasonlította Klaus Johannis államfőt, és támadta a Német Demokrata Fórumot a Facebook-oldalán vasárnap este Darius Vâlcov. A szociáldemokrata politikus korábban közzétette a #rezist mozgalom egyik tagjának a kórlapját is.

Az első fokon nyolc évre ítélt miniszterelnöki tanácsadó közzétett egy videót, amely azzal vádolja a romániai németek érdekvédelmét, hogy a náci Németország nyomására 1940-ben létrehozott Deutsche Volksgruppe in Rumänien nevezetű szervezet „jogutódja”.

A videó az államfő egy Hitler-bajusszal ábrázolja, a „Hail Johannis” felirattal. Mint ismert, Klaus Johannis korábban a Német Demokrata Fórum elnöke volt.

Darius Vâlcov korábban közzétette a bukaresti kormányellenes tüntetések egyik rendszeres résztvevőjének kórlapját is. Ezzel a politikus azt akarta bizonyítani, hogy a  #rezist mozgalom tagjai elmebetegek. Az érintett, Sandu Matei szintén Facebooon reagált, közölve, hogy viszolyogtatónak tartja Vâlcov eljárását. A férfi megjegyezte: a kórlap csak azt bizonyította, hogy súlyos depresszióban szenvedett, miután elvesztett egy számára kedves személyt.

Kimaradt?