Viorica Dăncilă a miniszterekhez: nem kell bedőlni a konfliktuskeltésnek

Felhívást intézett a miniszterekhez Viorica Dăncilă kormányfő: kerüljék azt a „konfliktusspirált”, amelyet azok idéznek elő, akik a hatalmat nem demokratikus módszerekkel akarják megszerezni.

A kormányülés elején a miniszterelnök azt mondta: jelenleg feszültség és gyűlölet uralja a romániai társadalmat.
„Egyesek – kizárólag politikai okokból – azon vannak, hogy tovább terjesszék ezt a konfliktusspirált, hogy még inkább megosszák a társadalmat. Fennáll a veszélye annak, hogy ez a megosztottság visszafordíthatatlan lesz, és az augusztus 10-én történtek éppen ezt bizonyítják. Azokból az eseményekből kiindulva a napokban az állam bizonyos intézményei ellen indított ostrom tanúi lehettünk. Az első célpont a csendőrség, de más intézményeket is célba vettek. Senkit nem akarok védeni vagy felmenteni, de úgy gondolom, hogy bármely személyt vagy intézményt csak konkrét bizonyítékok felmutatásával lehet megvádolni” – fogalmazott a miniszterelnök.

Viorica Dăncilă rámutatott: a kormánynak „kiegyensúlyozott és felelős” választ kell adnia a történésekre, ugyanakkor felhívta a miniszterek figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a konfliktuskeltésnek, amelyet azok próbálnak kieszközölni, akik „nem demokratikus módszerekkel” kívánják megszerezni a hatalmat.

A címlapfotó forrása: Coruptia Ucide Facebook-oldal

Kapcsolódók

Kimaradt?