Norica Nicolai (ALDE): a tüntetők bántalmazásáról készült felvételek egy része hamisítvány

Azt gyanítja Norica Nicolai, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) európai parlamenti képviselője, hogy az augusztus 10-én, Bukarestben tüntetőkkel szembeni agresszív csendőri fellépésről árulkodó felvételek egy része hamisítvány.

"Láttam azt a felvételt, amely nagyon furcsa módon más, külföldi tüntetések kapcsán is feltűnt, Londonban és Berlinben is láttam ugyanazt a képet. Önök, újságírók is nagyon jól tudják, mi mindent véghez lehet vinni egy számítógéppel, egy manipulatív tettel" - fogalmazott az EP-képviselő pénteki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, azt gyanítja, hogy a bántalmazásokról szóló felvételek egy része hamisítvány.

Hozzátette, a jogállamiság alapja a törvények tiszteletben tartása, ez pedig megkövetelné, hogy a tüntetők a megfelelő engedélyek birtokában vonuljanak utcára. "Én nem azt mondom, hogy a jelenlegi kormány makulátlan, lehet, hogy követett el hibákat, az ellenzéknek azonban az a szerepe, hogy építsen valamit. Nincs itt az ideje a radikalizálódásnak" - mondta Norica Nicolai.

Az EP-képviselőnek meggyőződése, hogy a romániai demonstrációk egy globális jelenség részét képezik, ezek a tüntetések egységes jellegűek, hasonló megmozdulások voltak az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban és másutt is - állítja. 

Kapcsolódók

Kimaradt?