A párton belülről követelik Dragnea és Dăncilă lemondását

Liviu Dragnea pártelnök és Viorica Dăncilă miniszterelnök lemondását követeli nyílt levelében Ecaterina Andronescu PSD-s szenátor.

A szenátor mint "a PSD lojális tagja, mint professzor és mint állampolgár" azt írja, hogy párttársai "ne tüzeljenek" az országra és a pártra. Azt írja, túl messzire mentek a dolgok, nincsenek rendjén, a PSD-tagok pedig nem bújhatnak el a felelősség elől és húzhatják rá másokra azt.

Miközben kihangsúlyozza: szerinte a PSD a létezése óta a legprofesszionálisabb kormányokat alkotta, nem véletlen, hogy ilyen helyzetbe kerültek most. Bár valódi szakértőik vannak, a jelenlegi kormány összetétele nem ezt fejezi ki, és sem őt, sem párttársait, sem a PSD-t, vagy az országot nem képviseli.

A szenátornak két javaslata van: az első, hogy mielőbb mutassanak fel egy rátermett miniszterelnököt és PSD-kormányt és kormányozzanak, a második, hogy "hagyják hátra" a pártelnököt – aki szerinte bizonyítékát kellene adja annak, hogy felelős és felnőtt, bátor és van politikai méltósága a lemondáshoz.

A szenátor úgy véli, amennyiben ez nem történik meg, elveszítik a kormányzás lehetőségét, a párt katasztrofális helyzetbe kerül, a PSD helyére pedig amatőrök kerülnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?