USR: Liviu Dragnea nem tudja igazolni a hatalmas vagyonát

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) nem ellenőrizte Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök és képviselőházi elnök vagyonát, noha a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) már több mint egy éve benyújtott egy erre vonatkozó feljelentést - közölte szerdán az alakulat.

Az USR közleménye szerint Emanuel Ungureanu képviselő szerdán az ANI székhelyén tájékozódott arról, van-e valamilyen fejlemény a tavaly augusztus 2-án tett feljelentésük ügyében. "A számos oknyomozó riport és a nyilvánosság előtt felvetett kérdések ellenére az ANI sajnos nem ellenőrizte azt az óriási vagyont, amelyet Liviu Dragnea nem tud igazolni magas rangú tisztségviselőként szerzett jövedelmével" - áll az USR közleményében.

Az alakulat szerint az a tény, hogy a gyanú árnyéka vetül az állam egyik magas rangú tisztségviselőjére, "jelentős károkat" okoz az intézményeknek, amelyeket képvisel. "Az elmúlt két év tapasztalata azt mutatja, hogy a büntetőperben jogerősen elítélt Liviu Dragnea amellett, hogy hiteltelenné teszi a parlamentet, arra használja az állam eme legfontosabb intézményét, hogy oldja meg saját problémáit" - áll még a közleményben. Ez arra is rámutat, hogy PSD-kezdeményezésre több olyan törvényt is elfogadott a parlament, amelyek korlátozzák az ANI hatáskörét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?