Elmarad a határon túli románok PSD-ellenes tüntetése?

A határon túli románok szövetsége egy augusztus elsejei e-mailben arról tájékoztatta a bukaresti főpolgármesteri hivatalt, hogy lemond az augusztus 10-ére, a Victoriei térre tervezett tüntetés megszervezéséről – közölte kedden a hivatal.  

„A levélben a szövetség úgy tesz, mintha nem tudna arról, amit nyilvánosan is bejelentett a bukaresti főpolgármester, hogy (...) a rendvédelmi szervezetek vezetőivel való találkozó után, július 23-án engedélyezte a tüntetés megtartását, sőt – tekintettel a bejelentett nagyszámú résztvevőre – kiterjesztette a helyszín határait a környező utcákra is” – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

Az önkormányzat álláspontja szerint az eredeti kérést azért nem hagyhatták jóvá, mert a Victoriei téren, ami a folyamodványban helyszínként szerepelt, nem fért volna el a bejelentett egymillió résztvevő. Az illetékes intézményekkel történő egyeztetésre meghívták a szervezőt, aki telefonon jelezte, hogy nem tud részt venni az ülésen, mert nincs lehetősége még egyszer visszajönni az országba, és abban egyeztek meg, hogy augusztus 10-én jelentkezik az engedélyekért – részletezi a dokumentum.

A polgármesteri hivatal emlékeztet, hogy egy utcai tüntetés szervezőjének kötelessége, hogy néhány nappal az esemény előtt felvegye a kapcsolatot a rendőrség, csendőrség és mentőszolgálat képviselőivel, hogy a konkrét feltételekről egyeztessen, ami eddig nem történt meg.

A határon túli románok szövetsége korábban bejelentette: augusztus 10-én nagyszabású tüntetést szervez a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen a Victoriei téren, amelyre körülbelül egymillió résztvevőt várnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?